Vragen?

 • Corona?
  Uiteraard gelden de van toepassing zijnde corona-regels ook tijdens de bokketocht. We vertrouwen op ieders gezond verstand dus houd afstand van elkaar, doe rustig aan en geef elkaar de ruimte. En de (additionele) regels per horeca gelegenheid die je zal bezoeken zijn natuurlijk leidend. Je eigen gedrag is je eigen verantwoordelijkheid dus maak het voor iedereen leuk, gezellig en vooral veilig!
 • Waarom een bokketocht in Tungelroy?
  Tijdens de gezellige en geslaagde herfst editie 2019 werd het idee al geopperd door velen…komt er ook een lente editie in 2020? Ja, dat was wel de bedoeling maar toen was er corona. Nu 2 jaar later gaat het toch echt gebeuren: de eerste Bokketocht Lente editie!
  Op de lentebock ligt minder nadruk dan de herfstbock dus niet iedere brouwer heeft er eentje. Maar lentebieren brouwt iedereen dus zeker geen gebrek aan verschillende pinten passend bij het voorjaar. Kom ze allemaal proeven op 3 april!
  Maar de roots van de Bokketocht Tungelroy liggen bij het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst, dat is het bockbier. Een verse nieuwe start dus.
  Kei gezellig toch om met vele mensen deze nieuwe bockbieren van verschillende brouwers te gaan proeven op een herfstachtige zondagmiddag i.c.m. een rondje door het dorp Tungelroy.
  En hoe toevallig dat nog geen maand later de officiële aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen plaats zal vinden. Op 11 november veranderd dit Tungelroy weer in ’t Bokkeriêk en maken alle Bokkeriejers en Bokkeriejerinnekes zich weer op voor een fantastische vasteloâvendj. Mooi om als officieuze start van dit nieuwe seizoen een rondje bockbier te doen.
  (vanwege deze link met ’t Bokkeriêk en de Bokkeriejers is ervoor gekozen om ook in de naam van dit evenement, Bokketocht Tungelroy, geen ‘n’ te schrijven)
 • Waar koop ik de stempelkaart?
  De online voorverkoop op bokketocht.com en de Facebook pagina loopt vanaf 12 maart t/m 2 april.

  Op de Bokketocht-dag zelf, op zondag 3 april, kan de stempelkaart ook aangeschaft worden bij de deelnemende horeca gelegenheden zolang de voorraad strekt:
  – De Toerist, Maaseikerweg 280, Tungelroy
  – Café de HoêsKMR (MFA Kimpe Veld), St. Barbaraplein 2, Tungelroy
  – Maroy Bar, Julianastraat 20, Stramproy
 • Hoeveel kost de stempelkaart?
  De stempelkaart kost €14,- en dit is inclusief 3 verschillende lentebieren, eentje per locatie.
 • Waar gaan die €14,- aanschafkosten van de stempelkaart heen?
  Een deel gaat natuurlijk naar de deelnemende horeca gelegenheden voor de afkoop van de ‘gratis’ bieren. Het resterende bedrag is voor Stichting GartenFest Foundation (foundation.gartenfest.nl), de organisator van Bokketocht Tungelroy. Allereerst zal de opbrengst gebruikt worden voor het afdekken van de gemaakte onkosten. We hopen dat er daarna nog een mooi bedrag over zal blijven dat geheel gebruikt zal worden voor de organisatie van GartenFest Festival. Kijk op gartenfest.nl voor meer info hierover. Geen persoonlijk gewin dus!
 • Wat moet ik met deze stempelkaart?
  De stempelkaart is het bewijs van deelname aan de Bokketocht Tungelroy en geeft recht op één gratis lentebiertje per deelnemende horeca gelegenheid. Na het bestellen van dit gratis biertje ontvang je een stempel op je kaart. Een volle stempelkaart kun je inleveren bij een deelnemende horeca gelegenheid naar keuze voor een mooi presentje zolang de voorraad (daar) strekt.
 • Wat zijn de deelnemende horeca locaties?
  – De Toerist, Maaseikerweg 280, Tungelroy
  – Café de HoêsKMR (MFA Kimpe Veld), St. Barbaraplein 2, Tungelroy
  – Maroy Bar, Julianastraat 20, Stramproy
 • Welke lentebieren worden er geserveerd?
  – Budels Lentebock bij De Toerist
  – Brand Lentebock bij Café de HoêsKMR (MFA Kimpe Veld)
  – Lindeboom Saison bij Maroy Bar
 • Datum en tijden?
  Zondag 3 april.
  Starttijd: 14:00u
 • Hoe reis ik tussen de deelnemende horeca gelegenheden?
  Dit is geheel aan jezelf, vrijheid blijheid! Je bepaalt zelf bij welke horeca gelegenheid je wil starten. Ook de volgorde daarna, de route die je neemt, hoe je deze route aflegt en hoe lang je erover doet is helemaal aan jezelf. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wandeling door de vloot of het Ommetje Romeinse Brug. Gewoon met de fiets of doe eens gek en maak er een huifkartocht van. Met de auto kan ook maar denk dan wel aan de BOB. Alles mag wat ons betreft zolang je je maar houdt aan de geldende verkeersregels.

Staat je vraag hier niet tussen? Stel hem via het contactformulier en hij wordt zo snel mogelijk beantwoord.